Remington-Beals First Model Pocket Revolver, #41

Pris:
29 900 kr
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Remington-Beals First Model Pocket Revolver med batch-nummer 41. Tillverkad år 1857 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Kaliber .31", piplängd 3", trumma för fem skott, single-action. 

Ingen laddarm, matningsmekanismen på utsidan av stommen.

Blånerad med flamhärdad hane. Det här är första utgåvan av modellen. Med andra ord är detta exemplar den första utgåvan av den första revolvern som E. Remington & Sons någonsing tillverkade. Dessutom levereras den i sitt urspurngliga etui av utsmyckat läder, intakt och i fint skick. 

Etuiet innehåller en liten krutflaska och en gammal tändhattsask samt lite blykulor. Den ursprungliga ägarens initialer syns på etuiets utsida. "J. T. V."

Denna tidiga utgåva av revolvern har en annan version av adressen på topstrap och saknar adress på pipan. Dessutom har den ett laxat bladkorn av nysilver, intakt, original och mycket ovanligt.

En hel del ursprunglig blånering kvarstår på revolvern överlag. Revolvern har riktigt fina ytor och en krispig känsla överlag. 

Mekaniskt är exemplaret välfungerande med en trum-matning som känns riktigt bra. Det här är inte en revolvermodell som man väljer för att idka skytte idag i första hand. Detta ex ser vi som ett rent samlarobjekt. Därför har vi inte brytt oss om att lossa nipplarna. 

Sist men inte minst ska nämnas att detta ovanliga exemplar av en ovanlig revolvermodell har en kolv av äkta afrikansk elfenben från tiden.