Remington-Beals Navy Model Revolver, #10785

Pris:
22 320,54 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 17/9 -21

NRA: Very Good

Remington-Beals Navy Model Revolver med serienummer 10785. Tillverkad i mars månad år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Pipans längd är 7.5". Trumman rymmer sex skott i kaliber .36". Single-action.

Remingtons första stora kaliber .36" revolver. Ur denna modell vidareutvecklades konceptet till Model 1861 Navy (Old Model Navy) vilken i sin tur förfinades till att bli New Model Navy. Detta är alltså urtypen för Remington kaliber .36". En något nedskalad version av sitt större syskon Remington-Beals Army i kaliber .44".

Denna modell behövs för att ha en komplett Remington samling!

Den oktagonala pipan har en adress i två rader som lyder "BEALS PATENT SEPT. 14. 1858 / MANUFACTURED BY REMINGTONS' ILION, N.Y." På detta exemplar något otydlig.

Märkt med serienummer 10785 under pipan, på varbygelns hake samt på stommens vänstra sida i nederkant, innanför den vänstra kolvsidan. Kolvsidorna hade från början serienumret skrivet i blyerts på insidan men det syns ej längre. Trumman hade ett serienummer stansat i matarkransens periferi men det syns ej längre. Trumman är av rätt utförande och hör sannolikt till revolvern.

På insidan av den ena sidan har någon kärleksfullt ristat in "BOBBY (heart) PAGE 1937" och initialerna "B.B.". En tydlig påminnelse om hur gamla dessa verkligen är. De har en lång och bortglömd säkert ofta mycket personlig historia.

Ursprungligen var revolvern blånerad och hade en flamhärdad hane. Konformat korn av nysilver på laxfot. Trumaxeln kan föras fram först efter att laddarmen vikts ned, precis som på den senare New Model.

Spår av blånering syns främst på underisdan av pipan. Med lite god vilja kan man se flamhärdningsmönster och kulör på baksidan av hanen. En för mycket länge sedan gjord putsning har gjort pipan något rund i kanten. Revolvern har överlag släta ytor och inga större hanteringsmärken. Kolvsidorna är mycket välbevarade och välpassande. Det är den ursprungliga hanen som sitter på plats, bevisligen av det rombformade mönstret med nätskärning på sporren.

Mekaniskt genomgången. Nipplar och skruvar är lossade och revolvern går lätt att demontera. Spelet mellan trumman han pipan är 0,10 mm. Nya nipplar monterade. Nipplarna är exakta replikor av Remington original. De kan lätt bytas ut om man önskar något annat.
Krispiga upphak. Felfri matning med korrekt timing. Stum låsning i helspänn. Loppet har god genomgående räffling med tillräckligt djup för fullgod precision. Den här revolvern är redo för både samling och skjutbana för den som önskar. Laddarm, trumstopp, matarhand, avtryckare, allt är genomgånget och justerat så att revolvern ska kännas och fungera just exakt så som den är konstruerad att fungera från början. Den känns 100% frisk och närmast som ny i mekanismen överlag, tack vare vår vapensmed som är expert på Civil War-vapen. Många timmar nedlagda.

Ett tillfälle till det här priset!