Remington-Beals Navy Model Revolver, #13830

Pris:
20 535,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
NRA: Good

Publicerad 23/7 -19


Remington-Beals Navy Model Revolver, serienummer 13830. Tillverkad år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, New York. Exemplaret är en av de ca 500 stycken i serienummerintervallet 13500 till 15700 som passerade den militära inspektionen och Principal Sub-inspector C. G. Curtis, vars initialer syns i en Cartouche på vänster kolvsida. Exemplaret är på det sättet mycket ovanligt, endast 500 stycken i en produktion av över 15000 Beals Navy. I stort sett alla gick till armén men de flesta köptes på den öppna marknaden som civila exemplar. 

Kaliber .36″, piplängd 7-½”, totallängd ca 13-1/4″, trumma för sex skott. Ursprungligen blånerad med flamhärdad hane. Laxat korn av nysilver. Inga säkerhetsupphak på trumman. Detta exemplar har fått sin hake i laddarmen utbytt mot en Model 1861 eller New Model motsvarighet. Fungerar utmärkt. Upphaket är av korrekt typ för serienumret och är sannolikt det ursprungliga.
Pipadress av Beals typ.

Flertalet militära sub-inspector initialer syns; pipan är märkt ”J” och ”S”, trumman är märkt ”J”, stommen märkt ”J” och ”C” samt ”R” innanför höger kolvsida.
Övriga märkningar består endast av serienummer. Pipan är märkt 13830, stommen 13830, varbygeln 3830, trumman 13830, höger kolvsida har spår efter vad som kan vara en 3: a i blyerts, med största sannolikhet är det de ursprungliga kolvsidorna. Revolvern anses helt nummerriktig.
Ingen ursprunglig finish kvarstår.
Hel och komplett.

Riktigt fint mekaniskt skick. Matningen har mjuk och fin gång, med i princip stum låsning av trumman i helspänn. Samtliga fjädrar har god spänst. Linjeringen kammare-lopp är mycket god. äldre nipplar i gott skick. Trycket är nästan helt rent, möjligen något hårt. Spelet mellan trumma och pipa är 0,35 mm. Loppet är riktigt, riktigt fint med skarpa räfflor av ordentligt djup. Enstaka pits, annars blank. Revolvern är relativt ovanlig och lämpar sig bättre som samlarobjekt än shooter, det är lättare med reservdelar till New Model..