Remington Model 1861 Army Model Revolver, #5396

Pris:
26 785,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 5/1 -21

Reserverad för B. J. 11/2 -21

NRA: Very Good

Remington Model 1861 Army Revolver med serienummer 5396. Tillverkad i november år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

En av ca 6000 exemplar tillverkade. I princip alla såldes på kontrakt till Nordstaternas armé och detta exemplar är inget undantag. 

Militära märkningar på pipa, stomme, varbygel och trumma. Pipadress i två rader. Stomme av den tidiga beals-typen. Laddarmen har likt de flesta exemplar fått skruven monterad i laddarmens ränna för trumaxeln. Detta gör att trumaxeln inte kan föras fram utan att laddarmen viks ned först.

En hel del tunn blånering finns kvar framförallt på stommen och pipan. Revolvern har ovanligt fina ytor nästan helt utan märken. Mycket skarpa kanter överlag. Nummerriktig. Kolvsidorna är eventuellt utbytta då de har riktigt bra men inte hundra procent perfekt passform. De saknar också en kartusch som bör ha funnits på den vänstra kolvsidan nedtill. Mycket fina nipplar i utmärkt skick. En av kolvsidorna har en mindre lagning.

Mekaniskt krispig med fullt fungerande matning. Distinkta lägen och spänstiga fjädrar. Loppet är i ett utsökt skick, blankt, med hög skarp räffling. Trumman låses perfekt och stumt i helspänn. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,05 - 0,10 mm, vilket är samma som när den var ny. 

Ett exemplar för samlare eller skytt som ställer mycket höga krav.