Remington Model 1861 Army Revolver, #2487

Pris:
28 571,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad

Publicerad 15/6 -19

NRA: Very Good


Remington Model 1861 Army Revolver med serienummer 2487. Tillverkad augusti månad år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, Delstaten New York. Militärt exemplar med sub-inspector initialer. Såld till nordstatsarmén. Märkligt nog ingen Cartouche på vänster kolvsida. Kaliber .44", trumma för sex skott. Piplängd 8". Nummerriktig inklusive trumman. 

Revolverns märkningar: Tvåradig pipadress. Serienummer 2487 på pipa, stomme, varbygel trumma och kolvsidor. Pipan märkt A, laddarmen märkt P. Stommen är märkt med A. Varbygeln har ett B. Trumman märkt A. ingen annan märkning. 

Revolverns finish: Det finns ca 30% blånering kvar och kanterna är riktigt skarpa och fina. En del slagmärken och puts finns fram på på stommen. Hanen har flamhärdning kvar men är även den lite putsad. Ett riktigt fint och ovanligt ex överlag, de flesta OMA gick hårt åt i kriget. 

Mekaniskt skick: Vi vågar säga att matningen nästan är i nyskick. Den känns riktigt kassaskåpsaktig!. Krispig känsla i gången. Låser till helt stumt i helspänn. Nipplarna ser ut att vara original och är i helt ok skick. Trycket är inte justerat. Spelet mellan trumma och pipa är orört original med endast mindre slitage, revolvern är trots allt skjuten en del med och det ligger på 0,20 mm. Loppet vill vi betygsätta till 9 / 10. Det finns endast mindre pits, i övrigt blankt med skarp, djup räffling. Ett kanonex för samlaren.