Remington Model 1861 Army Revolver, #4615

Pris:
22 000 kr
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 29/5 -21

NRA: Good

Remington Model 1861 Army Revolver med serienummer 4615. Tillverkad i oktober månad år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Pipans längd är 8" med en trumma för sex skott i kaliber .44". Blånerad med flamhärdad hane. Laddarm med urfräsning för framförande av trummans axel. Konformat korn av nysilver på laxfot. Trumma utan urfräsningar för att vila hanen mellan kammare. Stomme med dolda gängor för pipan. Varbygel av försilvrad mässing. 

Revolvern har en del modifieringar jämfört med originalutförandet. 

Kornet har bytts ut till samma typ som sitter på New Model Army, fast monterat på laxfot. Trummans axel är utbytt till samma typ som sitter på New Model Army, nytillverkad. Trumman är utbytt till en som har samma utförande som på New Model Army. Kolvsidorna är nytillverkade. Revolvern har putsats av och blivit omblånerad för länge sedan, "Movie-Prop Style" Ser mycket snyggt ut och är lätt att underhålla.

Tvåradig pipadress, ganska tydlig. Pipan och stommen märkta med "P J". Stommen även märkt J. Laddarmen märkt C, ganska svagt. Varbygeln har ett mycket svagt C, D eller P. Trumman märkt A i periferin, två gånger, varav det främre är mycket svagt. 

Pipa, stomme och varbygel har tydliga serienummer, 4615. Trumma och kolvsidor ingen övrig märkning.

Ett militärt exemplar med alla de rätta stämplarna. En äkta Civil War veteran med lång historia, intrimmad för dagens skjutövningar.

Mekaniskt fullt fungerande. Matningen indexerar korrekt utan att tveka. Något litet glapp axiellt och radiellt, men obetydligt i praktisk mening. God linjering kammare-lopp. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,35 mm vilket är fullt dugligt för skytte. Revolvern har varit i aktiv skytts ägo i närtid = ömt vårdad och regelbundet servad. Alla skruvar och nipplar lossade. Revolvern kan lätt demonteras för rengöring efter eventuellt skytte. Kornet är noga avvägt för 25 m. Loppet är fint med god räffling. Bra trycke med precis lagom mjuk slagfjäder. 

Vill du fortsätta vårda en utmärkt arbetshäst för skjutbanan som dessutom är ett äkta samlarvapen från amerikanska inbördeskriget? Då är det läge att passa på, här har du den. Vi kan åtgärda spel osv för tillkommande kostnad om köparen så önskar. Kontakta oss för mer info om priser.

Objektet är ett försäljningsuppdrag åt privatperson