Remington Model 1861 Army Revolver, #5743

Pris:
20 535,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för L. D. 8/6 -21

NRA: Very Good

Remington Model 1861 Army Revolver med serienummer 5743. Tillverkad i november månad år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

En fullstor kavallerirevolver som var tidigt utdelad i kriget mot sydstaterna. Kaliber .44", med en trumma för sex skott och en piplängd på 8". Single-action

Pipa, laddarm, stomme, varbygel, trumma och kolvsidor har militära märkningar. Vänster kolvsida har en kartusch. 

Revolvern är ett militärt exemplar. Tydlig och välbevarad tvåradig pipadress. Laddarmen fick aldrig sin skruv monterad som skulle hindra trumaxelns framfart. Troligtvis befann sig revolvern på en otillgänglig eller avlägsen plats/utpost när dessa återkallades till fabriken. 

Sporadiska fläckar med ytlig pitting. Fin överlag med skarpa kanter. Få hanteringsmärken. Mekaniskt mycket välbevarad och helt nummerriktig inklusive kolvsidorna märkta med blyerts och trumman. 

Riktigt trevlig och mjuk gång i matinngen. Det var kvalitet i dessa tidiga Remingtons! Låser stumt i helspänn och linjeringen är utmärkt. Matningen är klanderfri efter nogsam genomgång. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,15 mm. Nya nipplar inpassade. Loppet är ovanligt fint, blankt med krispiga bommar. Ovanligt trevligt ex.

Duger utmärkt som fint samlarobjekt eller bra kompis på skjutbanan.