Remington Model 1861 Navy Revolver, #18035

Pris:
11 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Remington Model 1861 Navy Revolver med serienummer 18035. Tillverkad i oktober månad år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Modellen tillverkades i endast 7000 exemplar varav i princip hela produktionen gick direkt till nordstaterna för att användas i ameirkanska inbördeskriget.

Det här exemplaret, #18035, har den senare stommen med blottade pipgängor. Trumman är av den tidigare beals-typen utan säkerhetsupphak på skuldrorna mellan nipplarna. Trumaxeln är i originalstil och av typen för New Model, alltså ej korrekt för modellen, sannolikt senare tillverkning. Laddarmen är av senare tillverkning och även den av fel utformning för Model 1861.

Gravrost på utsidan av vapnet, främst höger sida. Uppenbart fuktigt förvarad under lång tid. 

Mekaniskt ej genomgången av oss. Nipplar och skruvar sannolikt fastrostade. Mekaniskt fungerar den relativt bra. Matningen är smidig och indexering/timing korrekt. Något glapp på trumaxeln och spelet lite stort mellan trumma och pipa, 0,50 mm. Låser som den ska på alla kammare men handen som roterar trumman är något lite, lite för kort så man får hjälpa trumman fram till låst läge sista 1-2 mm. Loppet är lite skrubbat, går att göra bättre. Ytlig rost och smuts i båda ändar. Den har god genomgående räfflig och är bättre än vad det upplevs på bilderna.

Detta är ett utmärkt objekt för den som vill lägga tid istället för pengar på att få en välfungerande shooter. Nummerriktigt exemplar med fin potential för den händige.