Remington Model 1861 Navy Revolver, #18884

Ord. pris: 
21 900 kr
Rea:
19 000 kr
Du sparar: 
2 900 kr (13%)
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Remington Model 1861 Navy Revolver med serienummer 18884. Tillverkad i november månad år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Piplängd 7.5", trumma för sex skott i kaliber .36". Single-action. 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilrad mässing. Kolvsidor av oljad valnöt. 
Konformat korn av nysilver, på laxfot. 

Modellen användes flitigt under amerikanska inbördeskriget och levererades i stort antal till Nordstaterna. Exemplaret har tydlig pipadress och militära inspektionsstämplar. Vänster kolvsida har en cartouche men den går inte längre att tyda helt. 

Exemplaret är nummerriktigt, pipa, stomme, varbygel och trumma har samma nummer. Kolvsidornas utmärkta passform vittnar om att det är de ursprungliga till revolven, men blyerts siffrorna på insidan går inte längre att tyda. 

En tidig Remington .36":a med mycket kvar att ge. Något rund i kanterna men med ett mer än dugligt lopp och fint skick på mekaniken. Matningen fungerar klanderfritt utan att tveka och de glapp som finns i trumma är obetydliga i rotationsriktning och axiellt. 

Nya nipplar sitter inpassade och allting fungerar som det ska. Nipplar och skruvar är lossade och inoljade för lätt demontering. Spel mellan trumma och pipa ligger på ca 0,35 mm. Ett utmärkt val för skytten eller samlaren. Mycket trevligt exemplar för den som vill syssla med skytte.