Remington Model 1861 Navy Revolver, #22250

Pris:
21 428,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 28/5 ?

Publicerad 23/4

NRA: Very Good

Remington Model 1861 Navy Revolver med serienummer 22250. Tillverkad i maj månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Inga Militära märkningar.

Piplängd 7.5", trumma för sex skott i kaliber .36". Ursprungligen blånerad med flamhärdad laddarm och hane. Varbygel av mässing, kolvsidor av valnöt. 

Fint skick med mycket lite kosmetisk påverkan. Kolvsidorna något nedslipade men ändå fina och hela med god passform, sannolikt original. Tydlig pipadress. Skarpa kanter och få hanteringsmärken. Ingen blånering kvar. 

Pipa, stomme och varbygel har samma serienummer. Kolvsidorna har inget synligt serienummer, vilket ursprungligen skrevs för hand med blyerts på insidan. Trumman har serienummer E följt av 2317 vilket antagligen är serienummer 22317 (tillverkad i början av juni samma år) sannolikt utbytt på kompaniet där den befann sig. 

Mekaniskt utmärkt skick. Matning och indexering av trumman fungerar felfritt. Låser nära stumt i helspänn. God linjering kammare-lopp. Fint lopp med rejäl räffling. Slätt och fint med enstaka mindre partier med skönhetsfläckar. Krut-torrt lopp på bilderna. Spelet mellan trumma och pipa ligger på 0,10 mm. Detta är original och den har inte behövt få pipan backad som de slitna exemplaren. Det syns i loppet att revolvern helt klart inte har blivit skjuten med i någon större utsträckning. Nipplar och skruvar lossade och infettade. Revolvern kan lätt demonteras för rengöring efter eventuellt skytte. Nipplarna är original i förbluffande gott skick. Vi kan om köparen önskar ändå passa in moderna diton för tändhattar storlek 11 för en tillkommande kostnad av 600:-. Vi skickar då med originalen vid sidan av.

Ett utmärkt val för den kräsne skytten. En typisk Remington i kaliber .36" representativ för övergången mellan Model 1861 och New Model. Kan vara något för samlaren av Remington då det finns många olika variationer i denna fas av tillverkning och det här är ett omodifierat bra originalvapen.