Remington New Model Army Revolver, #100611

Pris:
25 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 100611. Tillverkad i oktober månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

En av de 106 000 exemplar som köptes direkt på kontrakt av nordstaterna under det amerikanska inbördeskriget.

Vänster kolvsida märkt med kartusch av O. W. Ainsworth. Denne var ansvarig för slutinspektionen av detta exemplar, innan leverans ut till förband. Många övriga större delar märkta med kontrollbokstäver som de militära exemplaren har.

Välbevarad pipadress i tre rader som förväntar för modellen och serienumret. Inga övriga märkningar utom serienummer. Pipans serienummer ej längre synligt, bara antydan. Varbygel och stomme har tydliga serienummer xxx611 och 100611. Trumman är ett omärkt exemplar med militära kontrollbokstäver. Kolvsidorna har ej längre synliga serienummer i blyerts på insidorna. Pipan är av allt att döma den ursprungliga, så även trumman, dessa var inte alltid märkta med serienummer.

Denna kavallerimodell har en piplängd på 8" och en trumma som rymmer sex skott i kaliber .44". Avfyras single-action.

Idag ett samlarobjekt och investering. Det är god chans att exemplaret faktiskt deltagit i det amerikanska inbördeskriget. Dessa stiger hyggligt i värde och är här i ett fint använt skick.

Exemplaret är mekaniskt välfungerande med god fjäderspänst, korrekt indexering och helt stum, ej sliten låsning vid helspänn. Äldre nipplar i gott skick. En del skruvar bytta. Loppet är långt mycket finare än vad det gör sig på bild. Det behöver rengöras lite men där ser inte ut att finnas någon rostpåverkan att tala om. Spel mellan trumma och pipa på 0,20 mm, orört original.

Den här revolvern är redo för skjutbanan och i ett härligt orört samlarskick. En investering som tål att användas. Vi har importerat den direkt från USA och den är inte skruvad med sedan dess. Nipplar och skruvar kan sitta fast. Vi kan göra en service på revolvern innan leverans för den som vill, rengöring och byte till nytillverkade nipplar från Track of the Wolf kostar 1500:-.