Remington New Model Army Revolver, #101008

Pris:
20 534,82 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Inbytt 22/7 -21

Reserverad för P. H. 4/6 -21

Publicerad 31/5 -21

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 101008. Tillverkad i september månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Exemplaret är en av de 106 000 stycken som levererades till nordstaterna under amerikanska inbördeskriget. 

Modellen har 8" lång pipa med en trumma för sex skott i kaliber .44. Single-action. 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing. Kolvsidor av oljad valnöt. 

Märkt med serienummer 101008 på pipa, varbygel och stomme. Trumman ej märkt med serienummer och kolvsidornas serienummer syns ej längre. De var från början skrivna med blyerts på insidan. 

Treradig pipadress, orden "NEW MODEL" något svagare än resten, annars tydlig. Pipa, laddarm, stomme, varbygel, trumma märkt med militära inspektionsinitialer, tydliga. Kolvsidorna har haft initialer undertill men de syns ej längre. Vänster kolvsida har en cartouche, mycket svår att tyda idag. Den är rätt så avlång så ej Giles Porter eller Benjamin Hannis. 

Skarpa kanter överlag blandat med ytlig korrosionspåverkan. 

Mycket arbete nedlagt på revolvern som nu är i enastående mekaniskt skick. Elektrolysbad, all pågående rost stoppad. Specialtillverkad trumaxel för perfekt passform som sedan inpassats i stomme och trumma genom noggrann brotschning = noll glapp. Spel mellan trumma och pipa på 0,9 mm nedjusterat till 0,1 mm. Pipan har lossats, skruvats in ett varv och sedan har bakkant av pipa bearbetats. Trummans framsida var så pass fin att den lämnades obearbetad, för minsta möjliga påverkan på historiska ytor. En av kolvsidorna har limmats, syns knappt och håller nu ihop utmärkt. Nipplar och skruvar lossade och infettade. Nya nipplar har passats in för revolvern. Reparationer utförda på matningen och fjädrar noga genomgångna, vissa originalskruvar reparerade. 

Revolvern är mekaniskt i nära nyskick och har dessutom turen att besitta ett lopp i ovanligt fint skick. Mycket finare än man kan ledas att tro av utsidan med djup och skarp räffling, se bilder. Det här är skyttens dröm! Den är även ett nummerriktigt originalvapen från Civil War med tillhörande samlarvärde.. Revolver i bättre mekaniskt skick för dessa pengar får du leta länge efter!