Remington New Model Army Revolver, #101945

Pris:
20 535,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 29/3 PJ

Publicerad 15/6 -19

NRA: Very Good


Remington New Model Army Revolver med serienummer 101945. Tillverkad ca oktober månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Såld på kontrakt till United States Ordnance Department. 

Tillverkad i stor upplaga under amerikanska inbördeskriget. Modellen har en piplängd på 8" och en trumma som trymmer sex skott i kaliber .44". Användes främst av kavalleriet. Idag är det en populär modell bland skyttar. 

Revolverns märkningar: Sub-inspector initialer finns på vapnets väsentliga delar. Pipan är märkt D och W. Laddarmen är märkt B. Stommen är märkt R, H och W. Varbygeln är märkt D. Kolvsidorna har varsitt B och den vänstra kolvsidan har en Principal Sub-inspector cartouche från OWA, något sliten. Trumman är märkt R och D. Sedvanlig pipadress i tre rader. 

Samma serienummer finns på alla delar som är märkta, utom trumman som saknar nummer. 

Revolverns finish: Viss blånering finns kvar på stommen med fin originalkulör. Hanen har gott om flamhärdning med fin riklig färg. 

Mekaniskt skick: Matningen har den där krispiga känslan som mindre slitna exemplar fortfarande har. Låsning av trumman är stum i helspänn. Spelet mellan trumma och pipa mäter vi till 0,30 mm. Loppets skick betygsätter vi till 8,5 / 10, riktigt fint med skarp räffling och små skönhetsfel. Trycket är normalt, varken överdrivet hårt eller särskilt lätt. Nipplarna är äldre men i gott skick. Vi passar in nya mot merkostnad för den som önskar.  Helt genomgången, nipplar och skruvar är lossade och infettade. Ett fint friskt exemplar från Civil War.