Remington New Model Army Revolver, #103489

Pris:
31 250 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad RL 4/8 -19

Publicerad 15/6 -19

NRA: Fine


Remington New Model Army Revolver med serienummer 103489. Tillverkad ca oktober månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Köpt på kontrakt av United States Ordnance Department. Tillverkad i stor upplaga under Civil War. Ett idag populärt och vanligt alternativ för svartkrutsskytte. 

Revolvern i fråga har följande militära inspektions initialer: Pipan: D och R. Stommen: B, H och H. Varbygeln: ett D. Kolvsidorna vardera ett D och den vänstra en OWA Cartouche. Trumman märkt med ett B och ett H. 

Serienummer återfinns på pipa, stomme, varbygel och kolvsidor. Trumman saknar serienummer. Pipan har ett annat nummer, 102082. De andra delar har alla nummer 103489. Pipan är tillverkad samma månad som de andra bitarna och kan därför vara en reparation utförd på kompaniet till vilket den här revolvern levererades. 

Som ni kan se på bilderna så finns det väldigt mycket blånering kvar på hela vapnet, över 80%. Sammantaget vill vi inte sätta betyget Excellent då vi tycker att den utbytta pipan och det slitaget som finns på ena kolvsidan är för mycket för det, därför blir det bara Fine.

Mekaniskt nyskick. Det motsvarar det intryck man får av utsidan. Det är uppenbart att revolven inte är hårt eller mycket använd. Den har den där krispiga och stumma känslan som endast oslitna, omekade exemplar har.

Spelet mellan trumma och pipa ligger på 0,10 mm vilket är ett orört värde. Ingen har backat pipan på den här revolvern och med största sannolikhet utfördes pipbytet under revolverns första år och har troligtvis suttit där sedan dess. Trycket är normalt för modellen, dvs hårt med våra moderna målskjutnings-mått. 

Loppet är fantastiskt. 10 / 10 i betyg från oss. Så nära defektfritt man kan kommer efter 150+ år.