Remington New Model Army Revolver, #107769

Pris:
42 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Excellent

Remington New Model Army Revolver med serienummer 107769. Tillverkad i november månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Piplängd 8", trumma för sex skott i kaliber .44". Single-action.

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av oljad valnöt.

Militära kontrollbokstäver på alla väsentliga bitar. Tydlig kartusch på vänster kolvsida av O.W. Ainsworth.

En av de 106 000 som såldes via kontrakt till nordstaterna under det amerikanska inbördeskriget.

Väldigt välbevarad blånering på de flesta delar, något mindre på pipan. Mycket skarpa kanter överlag med fina ytor. Enstaka mindre hanteringsmärken här och var. Vänster kolvsida har några ytliga hack samlade i en grupp nedanför kartuschen. Varbygeln har till och med riktligt skarpa krispiga kanter vilket är ovanligt och förvånande att känna med fingrarna. Kolvträet har perfekt passform och är öppenporigt med tydliga original serienummer märkningar i blyerts tydligt synliga på insidan. Nummerriktigt exemplar med onumrerad trumma.

Mekaniskt mycket fint skick. God fjäderspänst och perfekt timing/indexering. Låser absolut stum i helspänn. Originalnipplar i mycket fint skick. Samtliga skruvar och nipplar lossade och smorda. Loppet fint med enstaka ytliga skönhetsprickar, mestadels blankt. Trummans kammare har riklig blånering bevarad. Flamhärdning syns fortfarande i stor utsträckning på hanen. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm. Revolvern är mekaniskt redo för skjutbanan men man bör överväga ett billigare exemplar för tävlingsskytte. Det här är i samlarskick. Givetvis helt upp till köparen.


Ovanligt fint exemplar som vi närapå ogärna säljer vidare..