Remington New Model Army Revolver, #110740

Pris:
24 107,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 20/10 M L

Publicerad 5/8 -19

NRA: Very Good


Remington New Model Army Revolver med serienummer 110740 tillverkad i november år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Ett militärt exemplar från amerikanska inbördeskriget som sannolikt deltagit under krigets sista år. Militära stämplar återfinns på pipa, stomme, laddarm, varbygel och trumma. Kolvsidorna har slipats och "dekorerats" undertill och har därför förlorat inspektionsstämplarna undertill och cartouchen som sannolikt fanns på den vänstra.

Revolvern har idag släta ytor och relativt skarpa kanter, slagmärken finns inte i någon större utsträckning. Adressen på pipan är tydlig. Blånering övergången i patina-brun finns på hela vapnet. Samma nummer återfinns på pipa, stomme och varbygel.

Mekaniskt klockrent exemplar med fin matning och ett spel mellan trumma och pipa på endast 0,15 mm. Nya nipplar sitter monterade och loppet är riktigt fint, se bilder. Matningen har den där krispiga känslan och avtrycket är fint, varken hårt eller väldigt mjukt. Passar bäst som en riktigt fin shooter.