Remington New Model Army Revolver, #111908

Pris:
25 892,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad PL 25/11

Publicerad 14/10 -19

NRA: Very Good to Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 111908. Tillverkad i november år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Pipans längd på dessa är 8". Trumman rymmer sex skott i kaliber .44". Single Action. Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing, kolvsidor av oljad valnöt. 

En mycket stadig revolver och en av de finaste militära slaglåsrevolvrarna som amerikanarna gjorde under inbördeskriget. Utformades för kavalleriet.

Pipadress i tre rader. Militära märkningar på alla väsentliga delar. Tydlig slutinspektionsstämpel på vänster kolvsida av Giles Porter. 

En av de 106 000 exemplaren som köptes in på kontrakt av United States Ordnance Department. 

Knivskarpa kanter och ytterst släta, fina ytor. En professionell, lätt putsning har utförts på exemplaret vilket ger det ett väldigt välbevarat och snyggt utseende. Man vet att den är bra gjord när blåneringen inte är bortputsad utan snarare framhävd. Det finns säkert 15% högblank originalfinish kvar på objektet. Kolvträet är helt och riktigt fint med absolut perfekt passform och märkningen på insidan i blyerts är ytterst tydlig. Även inspektionsstämplarna undertill är tydliga. 

Helt nummerriktig inklusive trumman, vilket inte är det vanligaste.

En städad Civil War revolver i samlarskick vill jag kalla den. 

Mekaniskt väldigt fint skick. Krispig och följsam matning med perfekt indexering. Låser upp stumt och den känns verkligen inte alls sliten. Loppet gör ingen besviken då det är i det närmaste felfritt, 9,5 / 10 i skicket. Exemplaret kom ut sent i det amerikanska inbördeskriget och har uppenbarligen inte använts hårt efteråt. En revolver för samlaren eller den väldigt kräsne skytten. Som på alla våra objekt är allting lossat och infettat för er bekvämlighet!