Remington New Model Army Revolver, #113423

Pris:
19 642,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för J. N. 22/6 -21

Publicerad 8/3 -21

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 113423. Tillverkad i november månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de 106 000 exemplar som köptes av nordstaterna på kontrakt med Remington.

Pipadress i tre rader, tydlig. Militära inspektions initialer finns på pipa, laddarm, stomme, varbygel, trumma och kolvsidor. G, W, C och J. Delvis bevarad slut inspektions kartusch av Giles Porter syns på den vänstra kolvsidan. Samma serienummer på pipa, stomme, varbygel, trumma och kolvsidor. Revolvern är helt nummerriktig.

Remington New Model Army Revolver är en Single-action revolver med en trumma för sex skott i kaliber .44". Pipans längd är ursprungligen 8", men här är den kapad cirka 2 cm. Troligtvis har den skadats i mynningen vid något tillfälle. Den har även därför ett annorlunda korn på laxfot än vad modellen normalt har. 

Detta drar ned värdet markant. Detta exemplar med sina välbevarade ytor och skarpa kanter, tydliga märkningar och fina funktion, hade annars varit en typisk "Very Good" och varit värd betydligt mer. 

Det här ett fint exemplar med viss blånering kvar på laddarmen och kolvsidor med utmärkt passform. Även hanen är i gott skick med en del flamhärdning kvar. 

Mekaniskt utmärkt skick. Matningen fungerar klanderfritt och den känns verkligen inte sliten. Krispig gång i matningen med fin indexering och timing. God linjering kammare-lopp. Loppet är också välbevarat utom ett mindre parti med ytliga skönhetsfläckar ungefär halvvägs igenom. I övrigt ett blankt och fint lopp med skarp räffling. Fina nipplar. Alla skruvar och nipplar är lossade. Spel mellan trumma och pipa ligger på knappa 0,15 mm. 

Ett fantastiskt trevligt exemplar för skytten. Om samlaren kan komma över faktumet med den kortade pipan så har denne här en välbevarad revolver till lågt pris.