Remington New Model Army Revolver, #116542

Pris:
30 267,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 23/2 -22

Remington New Model Army Revolver med serienummer 116542. Tillverkad i december månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

En av de 106 000 New Model Army som köptes av Nordstaterna direkt från Remington under det amerikanska inbördeskriget.

Treradig adress på pipan. Tydliga militära kontrollbokstäver inklusive en välbevarad kartusch på vänster kolvsida av Giles Porter.

Modellen har en 8" lång pipa och en kapacitet på sex skott i kaliber .44". Avfyras Single-action.

En från början blånerad militär-revolver för kavalleriet. Varbygel av mässing. Flamhärdning på hanen. Kolvsidor av oljad amerikansk valnöt.

Exemplaret har en mycket välbevarad yta med mycket skarpa kanter överlag. Ytterst få hanteringsmärken. Delvis bevarad originalblånering i de mer skyddade skrymslena på stomme och laddarm. Lätt prickig brun patina som syns men inte känns finns jämnt fördelad över hela revolverns yta. Hanen behåller en riklig flamhärdningskulör.

Ett fullständigt otvetydigt nummerriktigt exemplar som utkom sent i Civil War. Mycket attraktivt exemplar för samlaren.

Loppet är i ett utsökt skick. Trumman är väldigt välbevarad. Denna revolver är inte hårt använd på något sätt! Mekaniskt felfri med fullkompligt glappfri låsning i helspänn. Kassaskåps-len gång i matningen. Spel mellan trumma och pipa ligger på knapp 0,10 mm orört från Remingtonfabriken. Ett topppex mekaniskt. Skruvar och nipplar lossade.