Remington New Model Army Revolver, #117038

Pris:
32 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 117038. Tillverkad i december månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Märkt med pipadress i tre rader och flertalet kontrollbokstäver från slutinspektionen. Den här revolvern är en av de 106 000 exemplaren som köptes av United States Ordnance Department för kavalleriet i nordstaterna under inbördeskriget.

Ett exemplar med riklig kvarstående finish. Se särskilt den utsökta färgtonen på originalblåneringen på stommens bakre regioner. Flamhärdningskulör finns bevarad på hanen.

8" piplängd, trumma för sex skott i kaliber .44". Single-action. En äkta Civil War veteran med mycket karaktär. Pipan är utvändigt fin men med lite tunnare blånering. Stommen är finare med ytterst lite slagmärken, mest koncentrerat till området kring trumaxelns fingergrepp. Kolvsidorna har god passform men inte perfekt, de kommer onekligen från ett annat exemplar. Vänster kolvsida har en kartusch från slutinspektionen av den revolvern av Giles Porter.

Pipan är märkt med W och C, liggande med toppen mot mynningen. Stommen är märkt med J och C, liggande mot mynningen samt J stående. Varbygeln har ett C. Samma serienummer på pipa, stomme och varbygel. Kolvsidorna har inget nummer som är synligt längre - detta var ursprungligen gjort med blyertspenna på insidan. Trumman är märkt med serienummer som slutar på 7823 samt ett P. kanske var detta från revolvern #117823, vilket är närliggande. Battlefield mismatch eventuellt.

Mekaniskt riktigt bra skick. Exceptionellt fint lopp. Matningen är i toppskick. Krispig med god fjäderspänst och stum låsning i helspänn. Äldre nipplar i gott skick.

Samlarobjekt och investering. Den här revolvern kan även följa med till skjutbanan.