Remington New Model Army Revolver, #119498

Pris:
25 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Publicerad 12/11-19

Remington New Model Army Revolver med serienummer 119498. Tillverkad i december år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Piplängd 8". Trumma för sex skott i kaliber .44". Single-Action. Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing, kolvsidor av oljad valnöt. Militära märkningar på de flesta väsentliga delar. Slutinspektionsstämpel på vänster kolvsida av Giles Porter. Kompani/plutons märkning på höger kolvsida, betyder att revolvern varit utdelad till en delstatsmilis under inbördeskriget.

Tydliga märkningar överlag. Riklig, sliten originalblånering syns över hela vapnet. Hanteringsslitage på kolvträet, inga sprickor eller saknade bitar. Lite slagmärken invid fingergrepp för trumaxel men bara lite. Skarpa kanter. Ytterst lite putsning har utförts på kolvsidorna. Mycket fin passform och de har sitt serienummer kvar på insidan, skrivet med blyerts. Topstrap har en skåra urfräst för ett sikte. Påverkar inte funktionen men sänker värdet lite. Siktet fanns inte kvar när vi fick tag på den och är troligtvis gjort för mycket längesedan av allt att döma.

Nummerriktigt exemplar utom trumman som är ett original från en annan revolver, den har ett annat serienummer i matarkransen. Det är vanligt på dessa där trumman är så lätt att rent praktiskt byta ut. 

Mekaniskt utmärkt. Mjuk och fin gång med ganska krispig känsla. Spelet mellan trumma och pipa är endast 0,20 mm orört original. Nya nipplar inpassade. Loppet är riktigt fint med ytlig pitting men med skarpa kanter på de höga bommarna. Loppet ger ändå ett blankt intryck. Ett väldigt fint exemplar för skytten. Normalhårt trycke. Låser upp stumt i helspänn.