Remington New Model Army Revolver, #120722

Pris:
25 891,96 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 4/8 -21

NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 120722. Tillverkad i december år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Pipadress i tre rader. Militära märkningar på exemplarets alla väsentliga delar. Höger kolvsida har en cartouche som är något svårtydd idag. Samma serienummer på pipa, varbygel stomme och insidan av kolvsidorna i blyerts. Serienumret på varbygeln är med all sannolikhet felstansat. 

Riklig blånering blandad med naturligt slitage och mindre partier med slagmärken. Kolvsidorna i särskilt gott skick. 

Mekaniskt utmärkt. Matningen låser närmast helt stum i helspänn med en ytterst marginell rörelse av trumaxeln i hålet för trumaxeln. Knappt värt att nämna. Ytterst marginell rörelse, knappt kännbar i trummans rotationsriktning vid helspänn. Loppet är en av de absoluta höjdpunkterna med exemplaret. Blankt med skarpa bommar över djup räffling. Nya nipplar inpassade av god kvalitet. Spel mellan trumma och pipa ligger på det naturligt slitna måttet 0,30 mm. 

Det här är utan tvekan ett trevligt samlarobjekt. Det utkom sent i kriget men lär ha hunnit användas en del i de stridigheter som återstod. Eftersom det blev en ganska kort period så är skicket välbevarat, men ändå brukat. För skytten är exemplaret svårt att överträffa, med ett sådant lopp och den tighta mekaniken.