Remington New Model Army Revolver, #121818

Pris:
27 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 121818. Tillverkad  i december månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Piplängd 8", trumma för sex skott i kaliber .44". Single-action.

Blåernad med flamhärdad laddarm och hane. Varbygel av mässing. Kolvsidor av oljad valnöt.

Märkt med treradig pipadress ovanpå pipan. Även märkt med diverse kontrollbokstäver på de flesta större delar samt slutinspektörens kartusch på vänster kolvsida. "GRC" vilket är en okänd inspektör som gjorde sena inspektioner på just denna modell.

Samma serienummer återfinns på pipa, stomme och varbygel. Trumman har inga serienummer utan endast kontrollbokstav. Kolvsidorna har inte längre några läsliga serienummer men passformen berättar att dessa är de ursprungliga till exemplaret.

Viss blånering finns i skyddade partier jämnt fördelar över hela revolvern, som mestadels har övergått i chokladbrun blåneringsrest. Relativt lite hanteringsmärken överlag och skarpa kanter. Vapnet har sannolikt använts hårt men under kort tidsrymd. Sannolikt sent i Civil War och inte mycket sedan dess.

Mekaniskt välfungerande överlag. Spel mellan trumma och pipa är något stort och behöver åtgärdas innan den går att skjuta med. Vi gör detta för en merkostnad på 2000:- och en ökad leveranstid. Vi vill erbjuda valet för dig som kund att göra det själv eller låta ett historitskt vapen vara som det är. Orörd direkt från USA. Äldre nipplar i hyggligt skick. Vi säljer nyproducerade som vi kan montera för 1500:- i merkostnad nipplar ingår. Loppet är i fint skick och matningen fungerar som den ska.

Ett samlarvapen från Civil War med fin potential som shooter.