Remington New Model Army Revolver, #122032

Pris:
22 321,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Publicerad 1/6 -19

NRA: Good


Remington New Model Army Revolver med serienummer 122032. Tillverkad ca december månad år 1864. Levererad till nordstatsarmén. Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt. Single-action mekanism. New Model Army tillverkades i stor upplaga under inbördeskriget och är populär bland skyttar än idag. 

Revolverns märkningar: Sedvanlig pipadress i tre rader, väl synlig. Militär sub-inspector initialer finns på vapnets alla väsentliga delar. Pipan är märkt D och H. Laddarmen är märkt W. Stommen B, H och H. Varbygeln D. Kolvsidorna har vardera ett D undertill vilket vittnar om att de är relativt välbevarade och aldrig nedslipade. Vänster kolvsida har cartouche av O.W. Ainsworth. Trumman är märkt R och H. Pipa, stomme och varbygel har alla serienummer 122032. Kolvsidornas nummer är svårt att se. trumman har bara inspektions initial. Kolvsidorna är även märkta med kill-notches, vars äkthet förstås inte går att verifiera. De påverkar ej värdet.

Revolverns finish: Alla ursprunglig finish är borta. Revolverns kanter är svagt rundade och den har en till synes rätt gammal omblånering. Kolvsidorna har sannolikt vid detta tillfälle blivit lackkonserverade. Revolvern ger ett snyggt intryck överlag men har inte riktigt rätt kulör och stuk för att det ska se särkilt original ut. Ett fint objekt ändå!

Mekaniskt Skick: Mjuk och jämn gång i matningen. ej krispig känsla. Glappar 1 mm i rotationsriktningen vid helspänn, påverkar ej funktionen och behöver ej åtgärdas, helt normalt och vanligt. Nya nipplar är inpassade. 0,35 mm spel mellan trumma och pipa. loppets betyg sätter vi till 6,5 vilket är mer än godkänt, lite grund räffling men kommer sannolikt att ha fullgod precision ändå. Ej speciellt hårdtryckt. Ett fint alternativ för skytten som vill ha en snygg Rem NMA till tävlingen. Skruvar och nipplar är lossade och infettade, revolvern kan lätt demonteras för rengöring.