Remington New Model Army Revolver, #122318

Pris:
21 428,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 10/2

Publicerad 10/1

NRA: Good - Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 122318. Tillverkad i december år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de 106 000 stycken som såldes på kontrakt till United States Ordnance Department under amerikanska inbördeskriget. 

Sannolikt har exemplaret varit hos 6th Cavalry company A eller B.

Pipadress i tre rader, fullt synlig. Tydliga fina stämplar på alla delar utom kolvsidorna som kommer från annan revolver. 

Mycket fina ytor och kanter överlag. Typiskt för en revolver som delades ut under krigets sista månader. 

Pipa och trumma har andra serienummer men är antika original från tiden.

Nytt korn för 25 meter, redo att filas ned för att passa just dig. Nya nipplar inpassade, ett stort värde bara det. Det här är en riktigt fin shooter!

Kolvsidorna som kommer från annan revolver är original från tiden med god passform och är hela och fina, den känns kanon att hålla i!

Matningen är riktigt krispig och ljudlig med spänstiga fjädrar. Ett ytterst litet glapp finns i rotationsriktningen vid helspänn men är långt ifrån värt att åtgärda på något sätt. Indexeringen är utmärkt och den matar trumman följsamt. Väldigt fint injusterat trycke för bästa prestanda på skjutbanan. Spel mellan trumma och pipa ligger på knappt 0,15 mm. Det går inte att göra mycket mer med en revolver för att öka sina chanser på banan än så här. Skruvar lossade och infettade. Mycket fint lopp med djup räffling, klart över genomsnittet. 

Utmärkt val för skytten som vill ha det bästa av en originalrevolver.