Remington New Model Army Revolver, #130098

Pris:
15 178,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 20/11

Publicerad 1/10 -19

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 130098. Tillverkad i januari år 1865 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

8" piplängd med trumma för sex skott i kaliber .44". 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing, kolvsidor av valnöt. Kornet är den senare ingängade typen av stål.

Pipadress i tre rader. Den är lätt att tyda men är lite nött i ändarna. Diverse sub-inspector initialer slagna på de flesta väsentliga bitar. Tydbar cartouche av Giles Porter på den vänstra kolvsidan, det är mest den övre halvan som är kvar.

Dessa militära märkningar vittnar om att revolvern är en av de 106 000 stycken som köptes av United States Ordnance Department på kontrakt under inbördeskriget.

Ett typiskt shooter exemplar. En mörkt brun eller svärtad färgton med lätt frostig yta är jämnt fördelar över hela vapnet. Kornet är pålagt med svets för att det ska vara högre. Upphaket för laddarmen är lagat på ett enkelt sätt. Relativt skarpa kanter, inget hölsterslitage. Höger kolvsida saknar en lite bit av sin tå. Slagmärken undertill på kolvsidorna. Slagmärken finns kring fingergreppet för trumaxeln, på båda sidor av pipa och stomme. Kolvsidorna är lite slipade men är original och har riktigt bra passform. Inga sprickor, ärligt slitage. Revolvern är nummerriktig med trumma utan nummer. 

Mekaniskt fint skick. Tight och fin matning med ganska stum låsning i helspänn. Inget sitter fastrostat. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,15 mm, justerat för skyttens behov. Spelet var för stort för den moderna skyttens krav innan justering. Det påverkar inte värdet på en revolver som kommer att användas för skytte idag. Normalhårt trycke. Sannolikt har en skytt haft den tidigare. Fint lopp med djup och tydlig räffling, korrosionspåverkan finns men inte så att det är i närheten av att störa funktionen. Nya nipplar är inpassade. Utmärkt val för skytten som vill ha ett prisvärt och oömt original att skjuta med.