Remington New Model Army Revolver, #135437

Pris:
18 750 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för H. N. 15/11

Publicerad 18/9

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 135437. Tillverkad i februari månad år 1865 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Exemplaret är ursprungligen sålt på den civila marknaden. 

Stomme och varbygel har serienummer 135437. 

Pipan som är märkt med pipadress i tre rader har serienummer 67258 och är ett militärt exemplar tillverkat i april 1864. 

Kolvsidorna som har en delvis bevarad kartusch av Giles Porter, ser ut att ha serienummer 118302 och är tillverkade i december 1864. 

Trumman är ett original som är märkt med siffran 2 i matarkransen. Nipplarna är fina original.

Stommen har cirka 15% blånering kvar. Varbygeln har ca 10% försilvring kvar. Försilvringen var av bättre klass på dessa civila exemplar och är sällan fullständigt borta.

Mekaniskt fungerar revolvern helt som den ska med säker matning och ett marginellt glapp i rotationsriktningen vid helspänn. Kornet är utbytt mot ett nytillverkat i samma stil som ett original. Alla skruvar och nipplar är lossade och infettade för enkel demontering. Spel mellan trumma och pipa ligger på blygsamma 0,15 mm. Detta fina värde kommer av att pipan härstammar från en annan revolver från början. Loppet i denna pipa är faktiskt riktigt bra och bör tilltala skytten, se bilder. 

Revolvern skulle ha betingat betydligt större värde om den bestod av bitar från samma revolver. Det här är ett perfekt exemplar för den som vill syssla med seriöst svartkrutsskytte!