Remington New Model Army Revolver, #143636

Pris:
21 428,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 27/3 för S. D.

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 143636. Tillverkad i mars månad år 1865 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

En av de 106 000 exemplar sålda på kontrakt till nordstaterna under amerikanska inbördeskriget. 

Pipans adress syns inte längre men stämpeln "A" syns på vänster flata invid stommen. Varbygeln har en synlig initial, "G" och trumman är märkt med "CJ". Trumman och pipan kommer från andra exemplar. Stomme, varbygel och kolvsidor har samma serienummer, 143636. Lite svårtytt på kolvsidorna. Men passform vittnar om att de är de ursprungliga. Vänster kolvsida har en kartusch men den är svår att tyda på grund av en hanteringsskada. 

Det här är en revolver som lär ha kommit ut sent i kriget. Den tillverkades under den sista månaden som remington tillverkade dessa för kriget. 

Släta ytor och halvskarpa kanter överlag. Topstrap har en svag böj som kan ha uppkommit vid ett tapp. Troligtvis skadades då pipan, vilket är varför den är utbytt. 

Efter en nogsam genomgång har nu revolvern en riktigt krispig matning och god linjering. Fina nipplar. Loppet är estetiskt mindre tilltalande men har inga djupa partier med pitting och har ändå tydlig medelhög räffling. Långt mer än tillräckligt för att producera god precision på skjutbanan. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,05 - 0,1 mm. Ytterst lite, obetydlig rörelse i trumman vid helspänn. 

Det här är en riktigt trevlig chokladbrun shooter med massor kvar att ge. Den passar dig som är ute efter en shooter med ett balanserat, patinerat yttre. Mycket fin mekanisk funktion, där allt är lossat och färdigt att använda.