Remington New Model Army Revolver, #17269

Pris:
18 750 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 29/3 PJ

Publicerad 10/1

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 17269. Tillverkad i slutet av mars år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de 106 000 stycken som såldes på kontrakt till nordstaternas armé under inbördeskriget. 

Militära märkningar syns på de flesta av vapnets större delar. Kolvsidorna är något nötta varpå inspektionsstämpel på vänster kolvsida inte längre syns. Lagning finns på trumaxelns fingergrepp. Kornet är pålagt för att passa skytte på 25 meter. 

Pipadress i två rader, lite nött.

Nummerriktig utom trumman som har annat nummer. Kolvsidornas nummer syns inte längre. 

Exemplaret var del av sändning till 4th Wisconsin Volunteer Cavalry under amerikanska inbördeskriget tillsammans med hundratals, hundratals andra likadana.

Mekaniskt mycket bra. Spänstiga fjädrar och jämn fin matning. Nya nipplar inpassade. Låser i princip stumt i helspänn med fin linjering kammare-lopp. Jämn och tydlig räffling hela vägen i loppet. Spel mellan trumma och pipa är 0,15- 0,20 mm. Pipan är backad för att åstadkomma detta, då spelet var alldeles för stort för SSSF: s reglemente innan. Trummans främre yta är tilljämnad för att sörja för god, lika tätning mot pipan inför varje skott. Det ökar revolverns chanser att skjuta ett jämnt resultat på banan. 

En snygg och utmärkt shooter till ett rimligt pris. Klar för banan!