Remington New Model Army Revolver, #17355

Pris:
21 428,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 7/10 P-O C

Publicerad 1/10 -19

NRA: Good


Remington New Model Army Revolver med serienummer 17355. Tillverkad ca september månad år 1862 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Såld till United States Ordnance Department och levererad till 4th Wisconsin Volunteer Cavalry, Company I. Revolvern tjänstgjorde alltså i flera år under Civil War och har sannolikt sett en hel del. Notera att kolvsidorna är urkarvade nedtill för att en rem ska kunna passera genom. Detta anses vara en modifikation som Sydstatskavallerister gjorde med revolvrar som de tagit från fallna nordstatare. Det är tyvärr inget som går att verifiera. 

Revolverns märkningar: Pipadressen är den äldsta typen, samma som på Remington-Beals, bara två rader med patentdatum från 1858. Texten NEW MODEL lyser med sin frånvaro. Inte konstigt med tanke på att det är en så tidig New Model Army. Helt nummerriktigt vapen med samma nummer på pipa, stomme, varbygel, trumma och kolvsidor. Riktigt trevligt! Det finns även Sub-inspector initialer över hela revolvern. Pipan är märkt J och J. Stommen märkt S, A och J. Varbygeln är märkt med ett S. Trumman har ett S och ett J. Kolvsidorna har varsitt A undertill. Cartouchen av Principal Sub-inspector Benjamin Hannis ( BH ) syns tydligt på den vänstra kolvsidan.

Revolverns finish: En hel del frostig blånering finns kvar på laddarmen, i övrigt ingen original finish. Kanterna är skarpa och fina och revolvern ger inte ett överdrivet slitet intryck. Klart fin för prisklassen. Värt att nämna är att upphaket för laddarmen är hemmagjort, ej av oss.

Mekaniskt skick: Riktigt fin gång i matningen, krispig och mycket tight känsla. Stum, perfekt i helspänn, inget rassel eller glapp. Mycket lättryckt revolver som sannolikt är justerad för skytte någon gång. Spelet mellan trumma och pipa är endast 0,10 mm, ej backad, detta är ett mekaniskt mycket fräscht exemplar. Loppet graderar vi till 8/10. En mycket trevlig ”sydstatsrevolver” för skytt eller samlare.