Remington New Model Army Revolver, #21604

Pris:
22 232,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 21/12 - 21

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 21604. Tillverkad i maj månad år 1863, mitt under det amerikanska inbördeskriget. Tillverkad av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Pipans längd är 8" och trumman rymmer sex skott i kaliber .44". Single-action.

Märkt med militära kontrollbokstäver, många omstämplade. Ett militärt exemplar vars finish omarbetats senare. Ursprungligen blånerad med flamhärdad hane och varbygel av mässing. Kolvsidor av oljad valnöt. Nu omblånerad med utbytt hane och korn, nytillverkade.

Märkt med tvåradig pipadress med orden NEW MODEL placerade till höger om de andra två raderna i adressen. Detta är normalt för serienumret.

Samma serienummer återfinns på pipa, stomme och varbygel. Trumman är ett original förstås men märkt med annat serienummer, 8660. Normalt utförande för modellen och originalet lär ha sett precis likadant ut. Kolvsidornas serienummer som ursprungligen var skrivet i blyerts har suddats ut med tiden. Passformen är såpass bra att det är möjligt att det är de ursprungliga, men det går inte att säga 100% säkert. Den vänstra kolvsidan har en otydlig cartouche.

Exemplaret är en av de 106 000 exemplar som köptes in av nordstaterna direkt på kontrakt av Remington under det amerikanska inbördeskriget och har med all sannolikhet deltagit.

Mekaniskt utmärkt. Krispig gång i matningen med distinkta upphak. God spänst i samtliga fjädrar. Loppet blankt och fint med tydlig räffling. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,15 mm. Matningen fungerar precis som den ska. Alla skruvar lossade. Nya nipplar monterade. Ett utmärkt val för den aktive skytten.