Remington New Model Army Revolver, #24159

Pris:
19 641,96 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 6/9 -21

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 24159. Tillverkad i maj månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Militära märkningar vittnar om att detta exemplar är en av de 106 000 stycken New Model Army som nordstaterna köpte in via kontrakt med E. Remington & Sons under det amerikanska inbördeskriget. 

Det går inte idag att säga säkert vilket kompani den kan har varit utdelad till.

Uppenbarligen en veteran från Civil War.

Pipans längd är 8". Trumman rymmer sex skott i kaliber .44".

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing. Kolvsidor av oljad valnöt. En övergångsmodell med den äldre typen av korn samt orden "NEW MODEL" stansade till höger om de övriga raderna i pipans adress.

Samma serienummer på pipa, stomme, varbygel. Trumman har endast militär kontrollbokstav. Kolvsidorna har inga synliga serienummer (blyerts från början). Passformen och patinan på kolvsidorna vittnar om att de troligtvis är de ursprungliga.

Rundade kanter och en jämnt fördelad patina av korrosionspåverkan över hela stommen och pipan. Kolvsidorna har slag och hanteringsmärken, den ena har en limmad spricka som håller samman väl.

Ett välanvänt exemplar med ett förbluffande fint lopp.

Mekaniskt noga genomgången och välfungerande. Matningen är följsam och distinkt. Krispiga upphak och god linjering kammare-lopp. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,10 mm. Nya nipplar. Samtliga nipplar och skruvar är lätta att lossa. Revolvern kan med lätthet demonteras efter eventuellt skytte. Det här är ett utmärkt val för skytten.

Exemplaret har genomgått elektrolys och har ingen pågående rost. Ett lopp i detta skick återfinns oftast i betydligt dyrare exemplar. Tillfälle för skytten.