Remington New Model Army Revolver, #25186

Pris:
18 750 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 22/3

Publicerad 5/8 -19

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 25186. Tillverkad i juni 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

8" pipa med trumma för sex skott i kaliber .44". 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt. Exemplar med lågt serienummer som det här exemplaret har det äldre kornet av nysilver på laxfot. Senare exemplar har blånerade stålkorn som är skruvade i pipan.

Ett vanligt missförstånd är att dessa tidiga exemplar går att skottställa, men laxfoten var bara en äldre och primitivare monteringsmetod. Man gick vidare till gängade korn eftersom de gick fortare att montera. 

Sedvanlig pipadress i tre rader. Diverse sub-inspector initialer på många delar, vilket berättar för oss att det här är en av de 106 000 stycken New Model Army som köptes på kontrakt av United States Ordnance Department. Vänster kolvsida har resterna av en cartouche av Giles Porter, " G P ". 
Fullständigt nummerriktig, inklusive trumma och kolvsidornas märkningar i blyerts. Trevligt!

Kornet är bytt till ett modernare korn, påsvetsat. Ingen ursprunglig finish finns kvar. Skarpa kanter överlag, mycket liten antydan till rundning. En hel del hanteringsmärken och verktygsmärken förekommer på kolvsidor och pipa, stomme. 

Mekaniskt utmärkt skick. Matning och indexering fungerar klanderfritt och låsningen i helspänn är närmast stum med marginell rörelse i rotationsriktningen. Spelet mellan trumma och pipa är 0,15 mm. Fint lopp med tydlig räffling och ytterst lite korrosionspåverkan. En välanvänd men välfungerande shooter. Normalhårt trycke. Nya nipplar inpassade. Alla skruvar och nipplar lossade och infettade. Utmärkt val för den seriöse skytten.