Remington New Model Army Revolver, #28196

Pris:
27 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 28196. Tillverkad i Juli månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Piplängd 8", en single-action revolver med trumma som rymmer sex skott i kaliber .44".

106 000 exemplar gick till nordstaternas armé under inbördeskriget. Exemplaret har inspektionsbokstäver på de flesta delar, även pipan som har annat serienummer.

Blånerad med flamhärdad hane. Exemplaret har det tidiga kornet av nysilver på laxfot. Varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt.

Laddarm, stomme och trumma har riklig originalblånering. Pipan är något putsad och färgbättrad för att bättre passa in med resten. Syns i kraftigt ljus att pipan har en något annan lyster och färgton än de andra bitarna. Pipadressen är också bara synlig till ca 10%.

Man har lyckats skada stommen lindrigt när man drog fast pipan från ett annat exemplar. Det påverkar ej funktionen men kan förstås störa samlaren..

En originalrevolver som har bättrats något och ser ut som något som borde ha en mycket högre prislapp. Den lilla skadan på stommen och den färgbättrade pipan drar ned samlarvärdet något.

Mekaniskt är revolvern fantastisk och är precis så tight som man förväntar sig när man ser utsidan. Loppet är riktigt fint med djup skarp räffling med väldigt lite skönhetsfel, blankt och fint. Ej nya men fina nipplar sitter monterade. Alla skruvar och nipplar lossade och smorda. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,15 mm. Riktigt krispig och tight matning med närapå absolut stum låsning i helspänn. Ett mekaniskt toppex och i mitt tycke optimalt för den som vill ha en perfekt shooter med utseende som tillhör 40 000:- klassen.