Remington New Model Army Revolver, #31225

Pris:
21 339,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 14/10 -21

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 31225. Tillverkad i augusti månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Ett militärt exemplar tillverkat mitt under inbördeskriget och en av de 106 000 som levererades till nordstaterna.

Piplängden är 8" och revolvern rymmer sex skott i kaliber .44". Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing. Kolvsidor av oljad valnöt.

Militära kontrollbokstäver på de flesta väsentliga delar. Vänster kolvsida har en kartusch av Benjamin Hannis, svårläst. Pipadress i två rader, utan orden NEW MODEL vilket är normalt på dessa något tidigare New Model Army. Märkt med serienummer 31225 på pipa, stomme och varbygel. Trumman har annat serienummer och kommer från ett militärt exemplar. Kontrollbokstäverna kommer från samma inspektör som delvis inspekterat revolverns delar, vilket pekar på att trumman kan ha bytts ut under den tid som revolvern var i aktiv tjänst. Kanske förväxlades den. Kolvsidorna har inga läsliga serienummer men är sannolikt de ursprungliga.

Sockertoppsformat korn av nysilver på laxfot, enligt tidigare Beals-Army modell. Ganska skarpa kanter överlag med fläckvisa mindre partier av ytlig pitting och eller slagmärken. Pipan har en hel del blånering kvar blandad med chokladbrun blåneringsrest. Mer bevarat innanför laddarmen. Stommen och trumman har chokladbrun patina. Kolvsidorna som har mycket fin passform har som enda "defekt" att de blivit urkarvade nedtill, undertill för att göra plats för en läderrem. Militära revolvrar som genomgått denna tidsenliga modifiering brukar anses vara använda av sydstatare. Remmen skulle hindra kavalleristen från att förlora revolvern under strid.

Mekaniskt välfungerande revolver. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,35 mm. Matning och indexering fungerar som det ska. Loppet har jämn fin räffling som har bra djup. Nipplar och skruvar lossade.

Bra val för skytt eller samlare.