Remington New Model Army Revolver, #34517

Pris:
17 857,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 23/9

Reserverad för T. B. 29/10

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 34517. Tillverkad i augusti år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Utdelad till 2nd Illinois Volunteer Cavalry, company G. 

Revolvern är en av de 106 000 stycken som beställdes på kontrakt av United States Ordnance Department. 

Piplängd 8", trumma för sex skott i kaliber .44". Single-action.

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing. Kolvsidor av oljad valnöt. Kon-format korn på laxfot av nysilver. 

Nummerriktig. Samma nummer på pipa, stomme, varbygel, trumma och kolvsidor skrivet i blyerts. 

Militära inspektionsmärkningar finns på de flesta väsentliga delar. En slutinspektions kartusch finns på vänster kolvsida, svårtydd.

Lite oxiderad försilvring finns kvar på varbygeln, cirka 5-10%. Kolvsidorna är hela och har fått ett skyddande lager med linolja någon gång i tiden. 

Slagmärken förekommer på pipan och stommen nära pipans infästning i stommen. Vanligt på Remington där man i stridens hetta slagit med en sten eller liknande för att försöka byta en trumma mot en fulladdad då trumaxeln kärvat fast av svartkrutssot. 

Mekaniskt fungerar allt precis som det ska. Nipplar och skruvar lossade och infettade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,35 mm. Nipplarna är original men duger för skytte. Vi kan byta ut dem mot en tillkommande kostnad. Fjädrarna har god spänst. Loppet är riktigt bra med förhållandevis lite pitting. Loppet är mycket bättre än vad man kan ledas att tro av utsidan. Typiskt exemplar som lämpar sig för skytte. Lite finish kvar men bra mekaniskt.