Remington New Model Army Revolver, #37863

Pris:
25 892,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för P. S. 12/9

Publicerad 26/6

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 37836. Tillverkad i oktober år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Exemplaret är en av de cirka 106 000 exemplar som har militära inspektionsmärkningar. 

Kaliber .44", single-action med trumma för sex skott. Pipans längd är 8".

Pipadress i tre rader, fullt läsbar.

Serienummer återfinns på pipa, stomme, varbygel och kolvsidor i blyerts. Trumman har endast inspektionsstämpel. Betraktas som nummerriktig då det är så vanligt att trumman bara har inspektionsstämpeln. 

Vänster kolvsida har en slutinspektions-cartouche som är svår att tyda, troligtvis Benjamin Hannis. (BH).

Revolvern har ett förhållandevis lågt serienummer, därför har den det laxade konformade kornet av nysilver. Kornet är original och väldigt välbevarat, det är vanligt att de är väldigt rundade upptill vilket gör det svårare att sikta.

Ursprungligen blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing. Kolvsidor av oljad valnöt. 

Samtliga revolverns ytor är mycket välbevarade med blånering övergången i spräcklighet blankhet eller brun-grå, mörk ton. Orörd finish. Kolvträet är väldigt välbevarat det också och har inga skador eller större defekter, till och med synliga inspektionsstämplar undertill vilket inte är vanligt. 

Mekaniskt mycket välfungerande med krispig distinkt matning, närmast stum låsning av trumman i helspänn och en stark slagfjäder. Vi kan justera det något hård avtrycket för skytten som önskar. Nya nipplar kan passas in mot tillkommande kostnad om 600:- för skytten. Exemplaret är klart samlarvärdigt och finare än genomsnittet. Sannolikt en deltagare under Civil War. Utmärkt val för den kräsne skytten som vill ha det bästa att ha med till banan. Spel trumma pipa endast 0,20 mm orört original och ett lopp med fin djup räffling och ytterst begränsad korrosionspåverkan. Det finns en hård smuts i räfflorna som åker ut när revolvern tas i bruk. Se bilder.