Remington New Model Army Revolver, #40698

Pris:
18 750 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 19/6 ML

Publicerad 10/1

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 40698. Tillverkad i oktober år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de 106 000 revolvrar av denna modell som såldes på kontrakt till nordstaternas armé under amerikanska inbördeskriget.

Treradig pipadress, två rader synliga idag. Ytterst svaga antydningar till inspektionsstämplar finns kvar idag på de flesta av revolverns större delar. Man kan se dem om man vet var de brukar sitta. Varbygeln har ett mycket tydligt B på vänster sida. Nummerriktig utom trumma som endast har inspektionsstämpel. Kolvsidorna har inget synligt nummer men kommer sannolikt från annan revolver att döma av passformen. 

Exemplaret har den äldre korntypen på laxfot. Den är pålagd för att passa 25-meters skytte av idag. Upphak för laddarm samt fingergrepp för trumaxeln har välgjorda lagningar. Nya nipplar inpassade. Alla skruvar lossade och infettade.

Mycket solid mekaniskt med tveklös matning som alltid fungerar. Låser i princip stumt med väldigt bra linjering kammare-lopp. Pipan backad för att åstadkomma bra tätning mellan pipa och trumma. Spelet ligger på knappa 0,15 mm mellan trumma och pipa. God räffling hela vägen. En optimal revolver för den som vill spendera mycket tid på skjutbanan och lite tid i verkstan. Precis lagom hårdtryckt.