Remington New Model Army Revolver, #44170

Pris:
20 535,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för C. W.

Publicerad 30/11 -20

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 44170. Tillverkad i november år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

En av de 106 000 militära exemplaren från inbördeskriget. Stämplad på vänster kolvisda och på många av de större derlarna. Även stansad "EASTOVER" på pipa, stomme och trumma. Oklart i dagsläget vad det har för betydelse.

Troligtvis gjort i modernare tid då trumman har ett annat serienummer, dock original. I övrigt samma serienummer på pipa, stomme, varbygel och kolvsidor.

Vidare har exemplaret det äldre kornet av nysilver på laxfot. Kolvsidorna välbevarade med riklig fernissa och mindre slitage nedtill. Benjamin Hannis kartusch.

5-10 % blånering syns på stomme. Hanen har en tunn flamhärdningskulör och delvis mönster.

Ett riktigt trevligt exemplar som går utmärkt fint i matningen. Stum låsning i helspänn och fin linjering kammare-lopp. Timingen är utmärkt. Nipplarna är fräscha och ingenting sitter fastrostat. Loppet har djup, tydlig räffling som är helt genomgående. En ytlig frostighet och inga större partier av rostgropar. Mycket fint lopp överlag. En riktig lyx-shooter med spännande detaljer!