Remington New Model Army Revolver, #44209

Pris:
18 750 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 17/7 för E. L.

Publicerad 12/11 -19

Remington New Model Army Revolver med serienummer 44209. Tillverkad i november år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de 106 000 exemplar som såldes på kontrakt till nordstaternas armé under inbördeskriget. 

Exemplaret delades ut till 1st California Cavalry, Company B under Civil War.

Märkt med militära inspektionsstämplar på de flesta delar. Vänster kolvsida märkt med rester av Benjamin Hannis slutinspektions cartouche.

Nummerriktig utom trumman som har nummer 4150. Det är antagligen 44150, vilken också delades ut till 1st California Cavalry, Company B. Så den har antagligen följt revolvern sedan Civil War.

Brun patina med släta ytor och skarpa kanter överlag. Lätt hölsterslitage vid mynningen. En större grupp med slagmärken på höger sida av stommen. Korn av den äldre typen. 

Mjuk och smidig gång i matningen med korrekt indexering. Ett mindre spel i trummans rotationsriktning finns i helspänn, ca 0,5 till 1 mm. Nya nipplar inpassade. Spel mellan trumma och pipa är 0,30 mm. Bra räffling. Loppet är lite putsat så det ser riktigt bra ut. Trycket är lite lättare än original och passar modernt skytte bra.

En fin historisk revolver att ta med till banan. För den som föredrar en riktig veteranrevolver som varit med om lite, men ändå fungerar klockrent för modernt skytte.