Remington New Model Army Revolver, #44908

Pris:
18 750 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
såld 4/7

Publicerad 5/8 -19

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 44908. Tillverkad i november år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Piplängd 8" med en trumma för sex skott i kaliber .44"

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt. Korn är av den äldre modellen, nysilver på laxfot. Vanligt missförstånd att dessa går att skottställa i sida. Det rör sig i själva verket bara om en äldre mindre effektiv monteringsmetod. De senare exemplaren har ett gängat blånerat stålkorn. 

Militära sub-inspector initialer vittnar om att det här exemplaret är en av de 106 000 stycken som såldes på kontrakt till United States Ordnance Department. Vänster kolvsida har en tydlig cartouche av Benjamin Hannis, Principal Sub-Inspector. Sedvanlig pipadress i tre rader med texten New Model läsbar. 

Exemplaret befinner sig mitt i ett ganska stort serienummer spann som alla skickades till 6th Ohio Volunteer Cavalry, sannolikt har den här varit där under kriget.

Ingen finish kvarstår men alla komponenter är hela och original. Halvrundade kanter men släta ytor överlag. En kolvsidan har en icke genomgående spricka, vilket är ganska vanligt.

Ett utmärkt shooter-exemplar som dessutom är nummerriktigt. Bra lopp med tydlig genomgående räffling. Den korrosionspåverkan som finns är endast av estetisk betydelse. Spel mellan trumma och pipa är 0,20 mm. Nya fina nipplar sitter inpassade och klara. Inget sitter fastrostat och revolvern kan lätt demonteras för rengöring efter skytte. Ett litet glapp i rotationsriktningen finns vid helspänn men det har heller ingen praktisk betydelse. Ett utmärkt val för skytten som vill ha en problemfri och oöm originalrevolver att ta med till banan.