Remington New Model Army Revolver, #45969

Pris:
23 214,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad L-G A 13/12 -19

Publicerad 5/12 -19

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 45969. Tillverkad i november år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de 106 000 stycken som såldes på kontrakt till nordstatsarmén under inbördeskriget.

Under kriget delades revolvern ut till 3rd Arkansas Volunteer Cavalvry, Company K, tillsammans med hundratals andra likadana. 

Militära märkningar syns på de flesta av vapnets delar, inklusive en slutinspektionsstämpel av Benjamin Hannis på den vänstra kolvsidan.

Nummerriktig utom trumman som har nummer 6413. Kolvsidornas nummer i blyerts är ännu mycket tydligt. 

Skarpa kanter överlag och riklig blånering på stommens centrala partier. Fragmentarisk blank blåering på övriga sektioner samt laddarmen. 

Mekaniskt välfungerande. Matningen är felfri och låser trumman till absolut stum i helspänn. Fin gång i matningen med perfekt indexering kammare-lopp. Mycket fina nipplar. Riklig blånering finns kvar i kammare och lopp så den är verkligen inte sliten. Loppet är blankt och fint med höga bommar och skarpa kanter. Spelet mellan trumma och pipa är endast 0,05 - 0,10 mm trots att den inte är backad eller åtgärdad på något sätt. Det beror på att trumman är inpassad till en annan revolver från fabriken. Alla Remington revolvrar tillverkades med ett visst mått av handpassning vilket medför att alla delar är lite olika stora. Här var det en väldigt fördelaktig passform. Trycket är en aning hårt, så som de är från början.

En riktigt lyxig shooter eller ett värdigt samlarexemplar från civil war. Den här revolvern är både och!