Remington New Model Army Revolver, #46011

Pris:
23 213,39 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 4/8 -21

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 46011. Tillverkad i november månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Pipadress i tre rader. Militära märkningar på de flesta delar. Exemplaret är en av de 106 000 exemplar som tillkom Nordstaterna under amerikanska inbördeskriget. 

Samma serienummer på pipa, stomme och varbygel. Trumman från ett militärt exemplar, märkt med ett annat serienummer. Kolvsidor utbytta mot nytillverkade. De är i mycket fint skick och har riktigt fin passform. 

Riklig blånering blandad med en del slag och hanteringsmärken. 

Mekaniskt utmärkt. Krispigt hel och halvspänn. Följsam matning med distinkta klick. Indexering och linjering felfri. Trumman kan röra sig ytterst lite i rotationsriktningen vid helspänn. Spel mellan trumma och pipa på 0,25 mm. Loppet har god genomgående räffling med en del ytlig patina, jämnt fördelad. Bra djup i räfflingen. 

Mer än tillräckligt fin för att vara en bra investering som samlarobjekt. Har även goda prospekt på skjutbanan! En äkta .44" från amerikanska inbördeskriget i välbevarat och ärligt patinerat skick.