Remington New Model Army Revolver, #46821

Pris:
19 642,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
reserverad 8/4

Publicerad 1/6 -19

NRA: Good


Remington New Model Army Revolver med serienummer 46821. Tillverkad ca november månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Såld på kontrakt till United States Ordnance Department (Union Army) och utskickad till 3rd Arkansas Volunteer Cavalry i mars 1864. Idag är revolvern en utmärkt shooter och en äkta Civil War veteran dessutom!

Revolverns märkningar: Pipadress i tre rader med något svagt NEW MODEL. Pipan märkt med sub-inspector initialerna C, L och S samt med serienummer 46821. Laddarmen märkt H. Stommen märkt H, H, L samt med serienummer 46821. Varbygeln märkt C och serienummer 46821. Kolvsidorna kan vara original men det är omöjligt att avgöra säkert då de blivit sågade nedtill och nedslipade för länge sedan. De är gamla och av korrekt trädslag. Trumman är märkt H och C samt K och serienummer 7324 i matarkransen. Trumman kommer alltså från en annan revolver men sannolikt närliggande i tid då initialerna är överensstämmande.

Revolverns finish: Rundade kanter, delvis pitting, delvis slagmärken överlag. med en iögonfallande avvärjningsskada på vänster sida av pipan. Se bilder. Varbygel något deformerad. Såvitt det går att avgöra så är alla bitar original med undantag av kornet. Ursprungligen har där suttit ett korn av nysilver på laxfot, det är ersatt av ett hemma gjort korn som ser ut som de senare inhägnade kornen. Det sitter väl monterat centralt på pipan. Det är uppenbart att en skytt haft revolvern då det sitter nya fräscha nipplar i trumman, trycket är injusterat till att vara precis lagom lätt och kornet är högt nog för skytte på 25 meter. Lite blank originalblånering finns kvar på stommens vänstra och högra sidor, vid fingergreppet för trumaxeln. Hanen har fin flamhärdning.

Mekaniskt skick: Matar mjukt och jämnt utan att haka sig eller för den del gå för lätt. Indexeringen är klanderfri. Vid helspänn så finns där ett knappt kännbart glapp axiellt, radiellt och i rotationsriktningen. Det är oerhört lite och närmast stumt. Mekaniskt mycket fint skick. Trycket är som sagt injusterat till lättryckt för modernt skytte. Loppet är superfint! Spelet mellan trumma och pipa ligger på helt ok 0,30 mm. Nya nipplar är inpassade. Ett riktigt prisvärt objekt för den moderna skytten. Allt är lossat och infettat så att revolvern lätt kan rengöras efter eventuellt skytte.