Remington New Model Army Revolver, #47185

Pris:
16 071,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 18/9

Reserverad 30/9 för P. J. 

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 47185. Tillverkad i november år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Kaliber .44", piplängd 8". Trumma för sex skott. Single-action.

Exemplaret är en av de 106 000 stycken Remington New Model Army som Nordstaterna köpte på kontrakt av Remington. Alla dessa har militära inspektions märkningar på alla väsentliga delar. Vänster kollvsida hade också en kartusch av den som godkände exemplaren som helhet men här är kolvsidorna utbytta.

Remington New Model Army levererades blånerade med flamhärdad hane och kolvsidor av valnöt. Varbygel av försilvrad mässing och ett korn av nysilver eller stål. 

Det här exemplaret har blivit förnicklat någon gång i tiden, efter att det använts flitigt. Det finns spår av pitting över hela vapnet och diverse hanteringsmärken. Det här är ett exemplar som sannolikt använts i kriget på 1860-talet. Kolvsidorna är utbytta till moderna av plast, som ska efterlikna kolvsidor av elfenben. 

Revolvern har treradig pipadress som är delvis läsbar. I övrigt är revolvern nummerriktig inklusive trumman. Kolvsidorna är dock förlorade. 

Mekaniskt fungerar revolvern klanderfritt. Matningen är krispig med friska fjädrar. Låser upp till helt stumt i helspänn med fin linjering kammare-lopp. Kornet är bytt till ett nytillverkat av god höjd och revolvern har en mycket trevlig sikt-linje. Laddarmens fjädrande hake är också den bytt till en nytillverkad. Nipplarna är bytta till moderna för tändhattar i storlek 11. Trycket är justerat och är perfekt för skyttens behov. Samtliga skruvar och nipplar lossade och infettade, revolvern kan lätt demonteras. Loppet har god räffling med lite ojämnheter som minskar när den tas i bruk. Spel mellan trumma och pipa är 0,10 mm. 

Ett utmärkt val för den som vill ha en schysst shooter-Remington i kaliber .44" men inte är så brydd om detaljerna i utseendet. Den här är lämplig för att skjuta mycket med då man inte behöver vara rädd om någon finish.