Remington New Model Army Revolver, #48558

Pris:
36 500 kr
Inkl. 0% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
20230801

NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 48558. Tillverkad i december månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

8" piplängd, trumma för sex skott i kaliber .44". Single-action.

Exemplaret är en av de 106 000 exemplar som levererades till nordstaterna under det amerikanska inbördeskriget.

Militära märkningar syns över hela vapnet, inklusive under de välbevarade kolvsidorna. Tillsamman med en kartusch av Benjamin Hannis på den vänstra kolvsidan är detta ett mycket tydligt och fint militärt exemplar.

Släta ytor och få slagmärken, med huvudsakligen mycket skarpa kanter vittnar om ett relativt väl omhändertaget tjänsteliv.

Trumman som kommer från en annan likadan revolver är i fint skick utom de ytliga deformeringar som uppstått mellan nippelbrunnarna. Troligtvis ett resultat av barns lek för mycket längesedan.

Mörk blånering dominerar centrala delen av stommen samt trumman och laddarmen, balansen av ytorna är mörkt, naturligt chokladbrunt patinerade.

Den treradiga pipadressen är tydlig och lätt att läsa.

Mekaniskt nog genomgången. Inget sitter fastrostat, varken nipplar eller skruvar och revolvern kan lätt demonteras för rengöring efter eventuellt skytte.

Matningen fungerar precis som den ska och timingen är i det närmsta perfekt. Vid helspänn låses trumman mycket fast och revolvern har ett försumbart glapp i rotationsriktingen som knappast har någon som helst bäring på funktionen. Spel mellan trumma och pipa uppmäts till strax under 0,20 mm. Det finns inga tecken på att pipan någonsin skulle ha varit lossad på detta exemplar.

Loppet som är mycket fint överlag, mestadels mycket blankt, har ett parti längre fram som kameran har fokuserat på, där patinan är något litet mer utbredd. Det är ett mycket fint lopp, som är bättre än genomgsnittet med råge.

En högst samlarvärdig revolver från det amerikanska inbördeskriget som även är helt i skick att ta med till skjutbanan på en gång.