Remington New Model Army Revolver, #49379

Pris:
15 178,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 17/9 -19 AC

Publicerad 23/7 -19

NRA: Good


Remington New Model Army Revolver med serienummer 49379. Tillverkad i december 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Militärt exemplar levererat till nordstatsarmén. Utdelad till 3rd Arkansas Volunteer Cavalry, Company K. 

Piplängd 8", kaliber .44" med trumma för sex skott. Single Action Mekanism. Det senare ingängade kornet. Lagade kolvsidor, troligtvis original. Pipans andress i tre rader endast fragmentariskt synlig. 

Vapnet är märkt med Sub-inspector initialer varav ett fåtal är synliga idag. Stommen märkt C och L, Laddarmen märkt G, Varbygeln märkt C. Revolvern är nummerriktig utom trumman som inte ser ut att ha haft något nummer. Kolvsidornas nummer syns inte längre heller.

Moderna nipplar i fint skick. Trycket är justerat för skytten behov och är bra. Pipan är backad så att spelet mellan trumma och pipa är 0,15 mm. Det är gjort för att spelet översteg 0,5 mm, vilket inte gör revolvern praktiskt användbar för tävling. 

Mekansiskt fungerar allt som den ska. Matningen fungerar korrekt och den låser som den ska i hel och halvspänn. Ett obetydligt glapp i rotationsriktningen på ca 1 mm finns vid helspänn. Loppet är mörkt men kommer utan tvekan att bli bättre om revolvern används flitigare. Det finns tydlig räffling med tillräckligt djup kvar för att precisionen inte ska vara påverkad. En prisvärd shooter.