Remington New Model Army Revolver, #49881

Pris:
18 749,11 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 2/9 -21

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 49881. Tillverkad i december månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

De många militära inspektionsstämplarna vittnar om att detta exemplar är en av 106 000 Remington New Model Army som såldes via kontrakt till United States Ordnance Department under inbördeskriget. Detta exemplar gick med all säkerhet till 3rd Arkansas Volunteer Cavalry och har sannolikt sett en hel del stridigheter under Civil War. 

Ett välfungerande men patinerat exemplar med mycket charm. Den har också fått sin trumma utbytt och där sitter nu en omblånerad originaltrumma från samma tidsperiod.

Varbygeln har närliggande serienummer och är sannolikt en "period replacement" alltså en del som bytts ut när revolvern var i skarpt bruk. I övrigt nummerriktig. 

Lätt rundade kanter och lätt pittad jämnt fördelad mörkbrun patina. Kolvsidorna har perfekt passform och en del hanteringsmärken samt ytligt slitage. Stämmer väl överens med revolverns patina för övrigt. Man kan inte längre urskilja dessas serienummer som var skrivna med blyerts på insidan, men allt säger mig att de följt revolvern hela tiden. 

Mekaniskt genomgången och välfungerande. Spelet mellan trumma och pipa ligger nu på 0,10 mm med den nygamla trumman. Loppet har en jämnt patinerad yta med god höjd på den genomgående räfflingen. Nya nipplar från S&S Firearms sitter inpassade. God spänst i fjädrar och timingen i matningen är perfekt. Låser upp närmast helt stumt i helspänn med god linjering kammare-lopp. Det här är en riktigt Civil-War klenod med mycket historia. Passar såväl för samling som för skytte.