Remington New Model Army Revolver, #50098

Pris:
19 642,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad PB 7/3

Publicerad 5/12 -19

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 50098. Tillverkad i december år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de 106 000 exemplaren som såldes på kontrakt till nordstaternas armé under amerikanska inbördeskriget. 

Exemplaret delades under inbördeskriget ut till 3rd Arkansas Volunteer Cavalry, Company K. 

Militära stämplar syns på de flesta delar. Vänster kolvsida har slutinspektionsstämpel av Benjamin Hannis. Nummerriktig utom trumman som har nummer 8913. Kolvsidornas nummer syns inte längre men är sannolikt de ursprungliga, utifrån passformen att döma. 

Ytorna är släta och har en ljust gråbrun patina med enstaka slagmärken. Kanterna något lite rundade överlag på pipan. Det är naturligt slitage och inget puts!

En utmärkt "shooter" remington .44":a. När den kom till oss så var avståndet mellan pipa och trumma för stort för praktiskt skytte, över 0,6 mm. Då den heller inte har någon finish kvar tog vi tillfället i akt och justerade ned spelet till 0,10 mm genom att backa pipan och svarva av trummans framsida. Det gör att man får väldigt fin tätning mellan pipa och trumma i skottögonblicket vilket betyder hög utgångshastighet. Den presterar nu så bra den kan göra. Lika bra som vore den ny. Detta brukar kallas för att revolvern är "tyresöad" av avundsjuka säljare på blocket. Vi är stolta över våra tyresöade remington revolvrar som har bekännt färg på skjutbanorna runt om i landet i många år av seriösa skyttar. Exemplaret har dessutom begåvats med sprillans nya nipplar av god kvalitet. Inpassade och klara för skjutbanan. Ett nytt högre korn, redo att filas ned av nästa ägare sitter också på plats och trycket är professionellt lättat.

Matningen är jämn och fin med felfri gång. Låsningen i helspänn tillåter ett litet obetydligt spel i rotationsriktningen på ca 0,5 mm. 

Det går inte att hitta en mer komplett Remington .44": a helt redo för skjutbanan med alla små modifieringar som kan göras inom reglerna för SSSF än så här. Loppet är ganska torrt på bilderna och ser därför mycket sämre ut än vad det är. Det är tydlig genomgående räffling och bra skärpa på bommarna. Den kommer att skjuta med oförändrad precision jämfört med ett blankt lopp. Den behöver inte skjutas med överdimensionskulor. 

En historisk shooter och en utmärkt julklapp till dig själv! Dina resultat på banan förtjänar den.