Remington New Model Army Revolver, #51938

Ord. pris: 
27 999 kr
Rea:
24 900 kr
Du sparar: 
3 099 kr (11%)
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 29/5 -21

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 51938. Tillverkad i januari månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

8" piplängd, trumma för sex skott i kaliber .44". 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing. Kolvsidor av oljad valnöt. Ingängat stålkorn. 

Typiskt militärt exemplar från den senare delen av inbördeskriget. En av de 106 000 stycken som levererades till nordstaterna. Cartouche på vänster kolvsida av Benjamin Hannis. Militära märkningar på laddar, pipa, stomme, varbygel, trumma och undersidan av kolvsidorna. Märkningarna på stomme och kolvsidor är något svaga. 

Samma serienummer på Pipa, stomme, varbygel och trumma. Kolvsidorna passar mycket bra men kommer sannolikt från annat exemplar då de inte stämmer riktigt perfekt med formen, vilket snarare känns än syns. 

Ca 25% original militär, lite mattare blånering bevarad. Hanen har mörknat men är slät och fin med delvis mönster av flamhärdning kvar. 

Överlag en riktigt trevlig och välvbevarad militärpjäs från inbördeskriget. 

Mekaniskt fint skick. Nipplar och skruvar lossade. Trumman har ett marginellt spel i rotationsriktningen vid helspänn. Nipplarna är utbytta i modern tid och lär prestera fint. Slagfjädern är lättad för lättare trycke. Mycket fint nästan helt blankt lopp med spridda mycket små partier av ytlig pitting. Verkligen ett toppex för såväl samlare som skytt. Revolvern har använts av aktiv skytt i närtid och är välvårdad överlag. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,25 mm, orört original. Det här exemplaret är helt redo för fina serier på 25 meter!

Objektet är ett försäljningsuppdrag åt privatperson